MITÄ SE ONNI ON, JOTA KAIPAAMME?

Onnellisuus ei ole mikään pysyvä taso vaan vaihteleva tunnetila, joka on dialogisessa suhteessa vastakohtaansa kuten esimerkiksi vihaan, pettymykseen, loukkaantuneisuuteen tai muuhun mielipahaan.
Suomalaiseksi kansantaudiksi manittu masennus on itse asiassa haitallinen diagnoosi, koska se ei auta ymmärtämään vaan medikalisoi tilanteen, jossa ihminen on ollut eri syistä niin pitkään onneton, ettei hän enää koskaan usko tulevansa onnelliseksi.
Kirjoitin tämän jatkoksi ja täydennykseksi edelliselle kirjalleni "Uupumuksesta takaisin elämään".

- Katso kirjan sisällysluettelo katso tästä >>>
- Miksi kirjoitin onnellisuudesta katso video >>>
- MTV 3: Huomenta Suomi aamuohjelma 24.8.23 Katso haastattelu >>>
- Onko tollisilla paremmat geenit? Kirkko ja kaupunki >>>

-
Radio Nostalgia puhelinhaastattelu: Onnellista Uutta Vuotta + haastattelu jatkuu osa 2


- "Suosittelen kaikille onnesta, kaipuusta ja elämän merkityksellisyydestä kiinnostuneille" (Kirjojenkamari). Lue koko esittely >>>

- "Kirja kannustaa lukijaa miettimään, mitä hän kaipaa. Omien tunteiden ja kokemusten reflektointi on avain parempaan itsetuntemukseen ja sitä kautta myös onnellisempaan elämään" (Kirjat_kertovat). Lue koko esittely >>>

- Osta kirja, e-kirja tai äänikirja Adlibris nettikaupasta >>>

MISTÄ UUPUMUKSESSA ON KYSE?

Pohdin uudessa kirjassani uupumusta usealta eri kantilta, koska uuvuttavia stressejä on muitakin kuin työ.
Kuvaan uupumuksen syvempiä emotionaalisia taustatekijöitä-
Haluan auttaa uupunutta ihmistä ymmärtämään tunteitaan ja kaipauksiaan,
jotta hän osaisi torjua uupumisen. Osoitan kirjani heille, jotka eivät tyydy pinnallisiin selityksiin.

Linkki kustantajan sivulle >>
Helmet kirjastot >>
Uupumukseen auttaa harvoin sairasloma (Helsingin Sanomat 13.9.2021
Uupumuksesta uuteen nousuun (MTV3 Uutisaamu 18.8.2021)
Kirjoja uupumuksesta >>


Kustantaja Kirjapaja 2017

         

  Nöyryytykset ovat psykofyysisiä traumoja, jotka rikkovat jotain ihmisen sisäisessä maailmassa. Ne ovat kipeitä kokemuksia, jotka voivat jäädä vaivaamaan koko elämän ajaksi. Kun muistot tulevat mieleen, palaa myös niihin liittyvä ahdistus ja kipu. Jokaisella ihmisellä on omat herkät kohtansa, joihin osuneet iskut sattuvat eniten, mutta jokaisella on myös vahvuutensa.

Nöyryytykset ovat ehkä pahin psyykkisiä oireita aiheuttava asia kaikkina ikäkausina. Se on vaikeasti käsiteltävä ongelma sekä työpaikoilla että parisuhteissa.

Osa nöyryytyksen kokemuksista tulee yhteiskunnallisista ja taloudellisista vaikeuksista ja ongelmista. >Lue lisää ...

   
Kirjapajan tiedote 09.03.2017 >>


Kustantaja Kirjapaja 2014, 2.p.2014


 
 Osa ihmisistä on aisteiltaan ja tunteiltaan keskimääräistä herkempiä. He reagoivat ulkoisiin ärsykkeisiin jännittymällä ja hämmentymällä herkemmin kuin monet muut. Loukkaantumiset vaikuttavat heihin kipeästi, mutta he selviävät niistä yhtä hyvin kuin muutkin. He ovat herkkävaistoisuuden ansiosta erityisen sopivia ihmissuhdeammatteihin kuten henkilöstöpäälliköiksi, opettajiksi, lääkäreiksi, psykoterapeuteiksi ja tietysti luovina ihmisinä taiteilijoiksi

Kuvaan kirjassa sosiaalisten pelkojen takana piileviä tiedostamattomia tekijöitä ja yritän oikaista tavallisimpia väärinkäsityksiä. >Lue lisää ...

Kustantaja Teos 2009, 2p..2010

  MITÄ TYÖUUPUMUS ON?

  Työuupumus, burnout on jotain aivan muuta kuin tavallinen rasituksen aiheuttama väsymys, joka korjaantuu levolla. Kyse on syvimmällä tasolla sielullisen syvyysulottuvuuden kadottamisesta. Tähän on useimmiten johtanut se, että ihminen on joutunut vuosikausia olemaan niin suorituksiin ja toimintaan keskittynyt, että hän on menettänyt otteen aidosta minuudestaan, subjektiivisuudestaan, ja hän on alkanut toimia koneellisesti vain sen mukaan mitä häneltä odotetaan ja vaaditaan. Ulospäin kaikki voi näyttää hyvinkin normaalilta ja jopa erityisen tehokkaalta.

Lue lisää kirjasta >>>


Kustantaja WSOY 2004 2p..2005

 MITÄ UJOUS ON?

  Ujous on vain ulkokuori, herkkyys on sen sisältö. Joskus ujous on ohut kalvo, mutta joskus se on paksu panssari. Se ei ole mikään vakio-ominaisuus vaan vaihtelee tilanteesta riippuen, ja jokainen on ujo omalla yksilöllisellä tavallaan.

Fyysisesti ihminen on kotonaan maailmankaikkeudessa, mutta sielullisesti hänen kotinsa on oman ujoutensa sisällä. Julkinen esiintyminen on ihmisen pintakerrosta, se on hänen rooliminänsä eli yhdistelmä hänen keinoistaan piiloutua.

Ujous on ristiriita tärkeimpien toiveiden ja pahimpien pelkojen välillä. Henkilökohtaisen herkkyytensä paljastaja altistaa itsensä haavoittumiselle, ja salaaminen on yksi tapa suojella itseään.

Ujous sijaitsee kaikkien ihmisen sisimmässä. Se suojelee tunteiden herkintä ydintä haavoittumiselta ja nöyryytyksiltä. Samalla se kuitenkin kaventaa kosketuspintaa ja läheisyyttä toiseen ihmiseen. Depressio on usein seurausta vuosikausia jatkuneesta sielullisesta yksinäisyydestä.   Lue lisää kirjasta>>